Våra utbildningar

Välkommen till Säkra Liv Norden AB - branschledarna som anser att säkerhet varken ska vara krångligt eller dyrt.
Vi utbildar dig och din personal snabbt, smidigt och effektivt!

Vad är E-learning?

E-learning är en utbildning där allt kursmaterial finns tillgängligt dygnet runt på nätet. Detta får ni tillgång till, via inloggningsuppgifter, inom 24 timmar efter ni bokar kursen. Dessa inloggningsuppgifter får ni via e-post tillsammans med en beskrivning på hur ni går till väga. Bland kursmaterialet kommer ni få besvara quiz frågor för att repetera delen ni gått igenom, i slutet av kursen  finns även certifierings provet tillgängligt, detta innebär att så snart ni känner er tillräckligt pålästa kan ni utföra provet.

Det finns många fördelar med E-learning:

 • Först och främst det låga priset!
 • Ni kan när som helst, oberoende av tid och plats studera den bokade kursen.
 • Planera & studera er E-learning utbildning efter era förutsättningar och behov.
 • Tidsbesparing

Vad innebär det?
Ni binder inte er till ett specifikt kurstillfälle. Efter bokad E-learning kurs kan ni välja när det passar er att gå kursen. Detta innebär att ni kan gå kursen på arbetsplatsen, hemma, vart och när ni vill under dygnet.

Med E-learning är kursmaterialet förinspelat/ föruppladdat och ger er möjlighet att gå utbildningen efter egen takt. Missade ni något som sas? Går det för långsamt? Inga problem, spola tillbaka, pausa eller gå kursen snabbare.

Med hjälp av E-learning kan vi erbjuda er som kund mer förmånliga priser!

Vad är skillnaden på distans och E-learning?
E-learning innebär att allt kursmaterial samt certifierings provet är uppladdade på nätet medan distanskursen sker live. Detta innebär att E-learning inte är lärarledd vilket leder till större flexibilitet vad gäller tid, plats & tempo.
För att ni ska kunna delta i en distansutbildning behöver ni en fungerande webbkamera, mikrofon & helst hörlurar för bästa möjliga ljud. Det spelar ingen roll vart ni befinner er, hemma eller på jobbet, det viktigaste för er är att tänka på är att sitta ostört och i lugn miljö med internetuppkoppling. Dessa ovan nämnda digitala verktyg behövs däremot inte vid E-learning.

Distansutbildningar såsom kursen Brandfarliga- Heta Arbeten leds av en lärare, detta medför att ni kan ställa frågor, kommunicera med instruktören och de andra deltagarna precis som i ett fysiskt klassrum. Ni har även möjligheten att använda er av chattfunktionen om ni föredrar det.

För utbildningen Brandfarliga- Heta arbeten är det obligatoriskt att sitta på en egen digitalenhet med fungerande kamera & mikrofon och kunna uppvisa giltig legitimation.

Tips: Cirka 15 minuter innan utbildningen startar kan ni klicka på länken i kallelsen, då hamnar ni i ett väntrum i väntan på att bli insläppt av kursledaren. Ta gärna detta tillfälle i akt för att kontrollera att er teknik fungerar som den ska.

Undrar ni över något? Funderar ni vad som passar er bäst? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er gärna.

Hel-digital

100% webbaserad E-learning utbildningar
E-learning utbildning som är 100% webbaserad innebär att kursen är heldigital och har ingen  praktisk del. Efter utfört webb utbildning samt godkänt certifierings prov har du ditt certifikat skickat till din e-post.

Utbildningarna vi erbjuder som är 100% webbaserad är:

 • Kvartsdamm
 • Härdplast utbildning
 • Allmän Asbest

Digital med praktisk moment

50% webbaserad E-learning  samt praktisk moment
E-learning utbildning som är 50% webbaserad innebär att den teoretiska delen av kursen är heldigital och sedan bokar man den praktiska delen på ett annat tillfälle. Efter utfört webb utbildning samt godkänt certifierings prov har man den praktiska delen kvar innan man får sitt certifikat.

Utbildningarna vi erbjuder som är 50% webbaserad & 50% den praktiska delen är:

 • Ställningsbyggnad
 • Mobila arbetsplattformar
 • Säkra lyft
 • Fallskydd

Vad är skillnaden på distans gentemot att vara på plats?

Oavsett om ni går utbildningen på distans eller på plats så är innehållet av kurslitteraturen densamma, likaså certifikatet och behörigheterna. Den enda skillnaden är att momentet PRAKTISK SLÄCKNING” uteblir. Efter att ni bokat kurs får ni en bekräftelse på bokningen, cirka tre dagar innan kursstart får ni en kallelse via e-post. I kallelsen får ni en länk som ni klickar på för att ansluta till ”klassrummet”. Bifogat i samma e-post finner ni kurslitteratur och en manual för mötesprogrammet Zoom. Mötesprogrammet Zoom är helt kostnadsfritt och enkelt att använda.

Mötesprogrammet Zoom

För att du ska kunna delta i distansutbildningen behöver ni en fungerande webbkamera, mikrofon & helst hörlurar för bästa möjliga ljud. Det spelar ingen roll vart ni befinner er, hemma eller på jobbet, det viktigaste för er är att tänka på är att sitta ostört och i lugn miljö med internetuppkoppling.

Brandfarliga arbeten leds av en lärare detta medför att ni kan ställa frågor, kommunicera med instruktören och de andra deltagarna precis som i ett fysiskt klassrum. Ni har även möjligheten att använda er av chattfunktionen om ni föredrar det.

För utbildningen Brandfarliga arbeten är det obligatoriskt att sitta på en egen digitalenhet och uppvisa giltig legitimation.

Tips: Cirka 15 minuter innan utbildningen startar kan ni klicka på länken i kallelsen, då hamnar ni i ett väntrum i väntan på att bli insläppt av kursledaren. Ta gärna detta tillfälle i akt för att kontrollera att er teknik fungerar som den ska.

Kursdagen
 • Instruktören håller en kort presentation om sig själv och dagens upplägg.
 • Två flugor i en smäll; deltagarna presenterar sig själva för att kontrollera att tekniken spelar, samtidigt som vi lär känna varandra.
 • Inför varje rast skickar instruktören en liten ”frågesport” för att se till att alla deltagare hänger med.
 • Under kursen kommer ni även att ha grupparbeten som instruktören då delar in er i olika grupprum.
 • Vid distansutbildning uteblir praktisk släckning för de kurser som kräver det delmomentet!
 • Certifieringstest – 16 frågor varav 13 rätt för godkänt test
 • Om ni mot förmodan skulle kopplas bort från Zoom kan ni alltid använda samma länk som ni fått i er kallelse för att återgå till klassen.
Vad behöver jag förbereda?

Var inte orolig, HetaArbeten ® & Brandfarliga- Heta Arbeten ger samma behörighet!

För att du ska kunna delta i distansutbildningen behöver ni en fungerande webbkamera, mikrofon & helst hörlurar för bästa möjliga ljud. Det spelar ingen roll vart ni befinner er, hemma eller på jobbet, det viktigaste för er är att tänka på är att sitta ostört i en lugn miljö med internetuppkoppling.

Obligatoriskt: Legitimation, Webbkamera, Mikrofon och en egen digitalenhet

Uppstart av Zoom
 • I kallelsen som ni fått per e-post bifogar vi kurslitteraturen & instruktioner om hur Zoom fungerar.
 • Klicka på Zoom-länken i kallelsen. Länken tar er till väntrummet där ni ska passa på att testa er teknik & uppkoppling. Väntrummet öppnar cirka 15 minuter innan kursstart.
 • När man startar Zoom för första gången kan man behöva bekräfta att programmet får tillgång till ljud & bild.
 • Kursledaren kommer på utsedd tid att släppa in er till klassrummet där kursen kommer att hållas.
 • Väl inne i klassrummet kommer samtliga deltagare samt kursledaren att synas & höras. Ni ska ha kameran på och mikrofonen avstängd (klicka på mikrofonikonen/kameran längst ner till vänster för att stänga av/sätta på enheten).
 • Nu bör samtliga deltagare vara närvarande och uppkopplade utan tekniska strul. Skulle det ändå vara några problem så kan du alltid ringa till instruktören eller skriva på chatten som alltid är bemannad av kursledaren & administratören.
© Copyright - Säkra Liv Norden